Barnebies was co-auteur met Circle Economy voor het eerst Circular Gap Report voor een land: Oostenrijk.

Circle Economy produceerde twee jaar op rij het Circular Gap Report dat werd gepresenteerd op het World Economic Forum in Davos. Dit rapport is gebaseerd op analyses van de materiaalstromen en consumptie van de wereldeconomie, op basis van economische input / ouptut-tabellen.

Dit jaar was de uitdaging om ook een nationale editie te produceren en dat is gelukt. Misschien contra-intuïtief, maar het maken van een input / output-analyse voor een land is aanzienlijk moeilijker dan voor de wereld als geheel. Vrijwel alles wat we niet zelf in de ruimte lanceren, blijft op aarde, maar voor landen moeten we in de analyse rekening houden met import, export en andere soorten verliezen. In een samenwerking met Circle Economy, het BOKU-instituut in Oostenrijk en het Oostenrijkse nationale agentschap voor afvalbeheer, hebben we een nieuwe methode ontwikkeld die een op consumptie gebaseerde en een op productie gebaseerde analyse combineert.

De rol van Barnebies was om de bevindingen te interpreteren en het analytisch team weg te leiden van valkuilen, aannames uit te dagen en het hoofdstuk conclusies en aanbevelingen te schrijven.